10 december, 2008

De bakermat van de democratie


Een intelligent weblog met de opmerkelijke naam Occupied London, dat ook een aparte tak heeft, gewijd aan de ontwikkelingen, gebeurtenissen, revolutie dezer dagen in Griekenland.

Het is goed denkbaar dat eens te meer de onrust in Griekenland tot een einde komt door de val van de huidige regering die een meerderheid van een zetel in het parlement heeft. Goede Griekse parlementaire gebruiken houden het omkopen van een of twee parlementsleden in waardoor het kabinet valt en bij nieuwe verkiezingen weer eens een Papandreou een Karamanlis afwisselt.
Noch bij een "oplossing" van de rechterzijde - een staatsgreep als in 1967 - noch bij anarchie-in-een-land kan ik mij nu iets concreets voorstellen. Wat niet inhoudt dat het niet kan gebeuren. Het eerste zeker niet in de vorm van een militaire staatsgreep, maar de NAVO of de EU weet wel iets anders te bedenken. Dat trouwens ook in werking kan treden als het tweede scenario ergens op zou beginnen te lijken.
De heersende klasse is zo ongeveer uitgeheerst in Europa, van IJsland via België en Italië tot Griekenland, maar geeft zij zomaar op?

Geen opmerkingen: