06 augustus, 2005

Zingende honden


Fascinerend was het: een koortje van blaffende honden die een liedje zongen, of blaften. Hoewafwafhoewafwafwafwafwaf. Hoe heette dit? was dit The Singing Dogs' Rock'n'roll boogie? Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Sinds gisteren ben ik de trotse eigenaar van hun versie van Oh Susanna, gekoppeld aan Jingle bells. Ik vraag mij af of de tent wordt afgebroken als ik het voor 'de zaal' draai. Het blijkt trouwens een rerelease. Ook dat nog...
Het singletje is oorspronkelijk uit 1955, Twee jaar later werd een hondesoort of -ras aangetroffen (door de kolonialen, moet je natuurlijk begrijpen) op Nieuw-Guinea dat "zingende hond" werd genoemd. Inmiddels is er een genootschap tot instandhouding van deze honden. Of ze van begin af aan zo zeldzaam waren is mij niet duidelijk. Ik weet ook pas een kwartiertje van hun bestaan af. Hierboven staat er een. Jepjepjep.

Geen opmerkingen: