28 augustus, 2005

Het A-woord - libertair winkelen in Seattle

Houdt u nog tegoed: signalementen zoniet meer van twee nieuwe (de ene is net voor het eerst verschenen) anarchistische tijdschriften van deze kant van de waereld.
In de boekhandel Left Bank Books kende men Het Fort van Sjakoo zowaar. Ze bestaan overigens nog net vier jaar langer, en houden het goed vol zo te zien. Het accent ligt nogal zwaar op "vrouwenzaken" - op de een of andere manier is dat in Europa zeker niet meer het zwaarste punt.
Een affiche aan de wand kondigde een toespraak van Ammon Hennacy aan. Maar dat was in de jaren zeventig. Ze hadden geen boek van hem.
Ik heb wel "de biografie" van Peter Maurin door Dorothy Day gevonden, vorig jaar verschenen. Ook hierover later meer.
Er zijn hier wat Engelstalige tijdschriften van daoistische (taoistische ) strekking. Hoewel er veel Chinezen wonen weet ik niet zeker of het ook Chinese tijdschriften zijn. Ze zijn geheel in het Engels.
Algemeen signalement van Seattle: het is een sympathiek aandoende stad. Pas één auto gezien met een sticker: God bless America. Na drie dagen geen slechte oogst.
In Seattle een exemplaar gezien van "de toespraak van..." De vervalsing wordt ook duidelijk als werk van Perry gepresenteerd, als iets voor de televisie.
Aan de waterkant een gedenk-eh..ding van de marine. "Hier vielen de Indianen in 1856 Seattle aan. Door een schot in de menigte werd de aanval afgeslagen." Zo ging dat in 1959.

Geen opmerkingen: