12 december, 2013

Het Ministerie van Waarheid presenteert: Afghanistan in de jaren zestig


Het zit tamelijk ingewikkeld in elkaar - waarom krijgen wij de beelden van "modern ogend" Afghanistan niet meer te zien, ook al zijn zij even verspreid voor de vereiste tien minuten haat voor de invasie?
Het antwoord is uiteraard ontnuchterend: de zogeheten islamisten die een einde hebben gemaakt aan de frivoliteit van vrouwelijke kortgerokte scholieren of studenten (om maar een saillant voorbeeld te noemen), van vrouwelijke scholieren en studenten in het algemeen trouwens, die "islamisten" zijn ten troon geheven door de Verenigde Staten.
Hun leiders werden als ongeëvenaarde vrijheidshelden ontvangen door Ronald Reagan, kosten noch moeite noch Afghanen werden gespaard om de USSR haar "Vietnam" te laten halen in Afghanistan.

Het is gelukt, de USSR bestaat niet meer en "modern" Afghanistan bestond niet meer sinds 1992, en waarschijnlijk daarvoor eigenlijk al niet meer, maar de identificatie van modern Afghanistan met de door communisten bestuurde republiek kan ideologisch gesproken niet.

De eerdergenoemde foto zal dus niet opduiken, tenzij het Ministerie van Waarheid helemaal overtuigd is van het totale gebrek aan besef wat Afghanistan inhield voor Reagans vrijheidshelden het land in handen kregen. Hier derhalve een album uit de tijd van het koninkrijk Afghanistan, de jaren zestig. De gekozen illustratie zou ook in Syrië gepast hebben voordat Obama-en-Cameron's vrijheidshelden er gingen huishouden, nog pas gisteren.

Geen opmerkingen: