07 december, 2013

Beelden van het front: Griekenland, Engeland

Gisteren 6 december was het vijf jaar geleden dat Alexis Grigoropoulos werd doodgeschoten in Athene. Het kroonjaar werd "gevierd" met een aanhoudend gevecht met de politie in Exarchia. Geen verheffende beelden al met al.


Groot-Brittannië maakt een nieuwe golf van opstandigheid mee aan de universiteiten. De mogelijke illusies over "de politiek" zijn weggevallen na het verraad van de LiberaalDemocraten die, zoals ook dagelijks in Nederland wordt getoond met de VVD-PvdA-coalitie, in de Grote Eenheidspartij zijn opgegaan die Bezuinigingen en nog eens Bezuinigingen predikt en in het Britse geval (maar het is in Nederland al langer aan de gang) de uitverkoop van de academie aan de corporaties steunt.
Protest hiertegen wordt in elkaar geslagen...

...en tegen tegen het geweld wordt weer geprotesteerd en het recht op protesteren opgeëist...


Documentatie: hier, hier, hier en hier.

Met de huidige verplichte snelle wisseling van studentenpopulaties kan men spreken van een nieuw begin van jaarkringen ("generatie" is toch een ongepast woord, vind ik, dan spreekt men van kwart-eeuwen) die evenwel gezien hebben wat er eerder voorafging.Maar het fenomeen Boekblok is gebleven. "We" kunnen niet verliezen...

Geen opmerkingen: