10 december, 2013

Ik ontwaar in het tweeduuster...

Kees Brusse trad op, "brak door" tijdens de bezetting en dat kan maar een ding betekenen - valt het hem aan te rekenen? Hij was nog tiener.
In 1952 zag het programma van DE Nederlandse televisie er zo uit. Brusse speelt hier in een dramatisering van een novelle van Meyer Sluyser, Slaaf geboornen ontwaakt ontwaakt!, dat deed men in het eerste levensjaar van de Nederlandse televisie op 1 mei. Brusse speelde er een rol in.

Het bekendst is hij voor mij als huiselijke presentator van een soort raamprogramma van de NTS op dinsdagavonden, in plaats van de gebruikelijke omroepsteraankondigingen gaf Brusse inleidingen op de programma's vanaf de sofa. I spy heette in het Nederlands Dubbelspion, omdat ze met zijn tweeën waren, begrijpt u. Bill Cosby moest nog beroemd worden.Wat de tussenliggende programma's waren kan ik mij niet meer herinneren, misschien waren het geen vaste onderdelen en omdat ik in de examenklas zat vraag ik mij af of ik het mij wel kon permitteren te kijken. De avond werd afgesloten door weer met een speciaal Nederlandse titel aangeduide serie Tweeduuster die ik wel regelmatig gezien heb.Kees "Shell helpt" Brusse die dan ook weer het parlando in dit nummer doet

Teach-in, Greenpeace
maar goed, deze actiegroep heeft ongeloofwaardiger personen voortgebracht zoals in de Nederlandse politiek dezer dagen voortdurend te merken valt.

Brusse komt altijd geloofwaardig over, is een beschrijving van hem. Is hij wel overleden?

Geen opmerkingen: