04 december, 2013

Hoor wie klopt daar, Teeven?


- door Joke Kaviaar -


Het is weer december en alvorens over een paar weken met reces te gaan, voor wintersport vakantie, warme feestdagen vol van dure cadeaus, glühwein, copieuze maaltijden, champagne, het afschieten van vele duizenden euro's aan vuurwerk en meer van al dat soort verkwisting, wordt nog even korte metten gemaakt met de ongewensten.

De toon is gezet. En wát voor een toon! Zingt allen mee:

“Hoor wie klopt daar, Teeven?
Hoor wie klopt daar, Teeven?
Hoor wie is dat in de kou zo laat?

...'t Is een vreemd'ling zeker?
Die zo ziek is zeker
Zal eens even vragen naar zijn staat

Een illegaal, een illegaal
brengt ons vanavond een bezoek
En sterft van ellende in d'een of and're hoek”

Dit lijkt me wel een aardige samenvatting van de NEEderlandse volkscultuur, geheel in stijl voor deze tijd van het jaar. Hierbij kan overigens 'Teeven' worden vervangen door 'Van der Laan' of 'Van Aertsen', en net zo goed door bijvoorbeeld 'Rutte', 'Samsom' of 'Asscher'. Het zijn allemaal marionetten van het kapitalisme, inwisselbare vertegenwoordigers van een democratie die niets anders dan een dictatuur is, en die steeds meer de ware aard laat zien. Het gezicht van institutioneel racisme. Een volwaardige dictatuur voorzien van brood en spelen, omarmd door het gepeupel dat zich graag laat afleiden van de harde realiteit door lieden die het met racisme bij wijze van humor (Gorden met zijn 39 met rijst) niet zo nauw nemen, en door een kinderfeest (Black Face Zwarte Piet) dat steeds duidelijker niet langer smaakt naar pepernoten maar naar slavernij. En ook dit is weer een samenvatting van de huidige stand van zaken in dit vlakke NEEderland.

Natuurlijk zijn niet alle burgers even beroerde mensen, er is nog heel wat liefdadigheid te vinden bij kerkelijke organisaties die vluchtelingen graag helpen huisvesten in een voormalige gevangenis, zijnde een plek die je écht niet meer wilt zien als je al zo vaak vanwege het ontberen van de juiste papieren bent opgesloten. Maar wat is het alternatief? Een leven lang ballingschap.
En zo raakte, met dank aan de christelijke lobby, de vele ultimatums en druk van de gemeente Amsterdam, en de uitputtingsslag van het uitrookbeleid, de actievoerende groep vluchtelingen in Amsterdam afgelopen week opgesplitst in degenen die wèl het 'voorrecht' kregen, en die niet het 'voorrecht' kregen, om zich voor zes maanden achter de verfoeide tralies te vestigen, onder voorwaarde 'vrijwillig' mee te werken aan 'vertrek'.
Eindelijk is het Teeven, met dank aan de zich als sociaal bewogen voordoende Van Der Laan, gelukt om de groep die ooit een tentenkamp opzette aan de Notweg en daarna bij herhaling groeide, maar ook mensen verloor door opsluiting en zelfs de dood, en anders wel door moedeloosheid en een hervatten van het schuilhouden en individueel een poging tot overleven wagen, uiteen te slaan. Niet door zichtbaar geweld, maar door afmatting. Maar feitelijk is ook dat geweld.

Wat er van de anderen moet worden? Opjagen, die handel. Het zijn immers geen mensen. Eén van de volhardende activisten, Mouthena, werd onlangs in Duitsland opgepakt en wordt daar nog steeds vastgehouden. Zo wordt getracht internationaal het verzet van vluchtelingen te breken. En Teeven blijft erbij: het vangstquotum voor 'illegalen' à 4000 per jaar moet opnieuw worden ingevoerd en gehaald, en we moeten het die zwervers vooral nog moeilijker maken door ons niet te bekommeren om de zieken. Immers, zo stelt Teeven: “Het leven in de illegaliteit brengt risico's met zich mee, waaronder gezondheidsrisico's. Daarom ontmoedigt het kabinet illegaal verblijf en zet het sterk in op terugkeer.”

Laat me dat even vertalen, door het in de juiste volgorde te zetten: “Het kabinet zet in op terugkeer. Daarom zorgen we ervoor dat illegaliteit risico's met zich meebrengt. Zo ontmoedigt het kabinet illegaal verblijf.” En alsof ziek worden niet een voldoende groot risico is, geven we onze agenten ook nog carte blanche om er op los te schieten. Dit goede nieuws kreeg de smeris die op 4 april een wanhopige vluchteling bij het AZC in Utrecht neerschoot, nog even fijn voor de feestdagen te horen: hij wordt niet vervolgd, want “omdat de agent geen direct gevaar liep had hij eigenlijk niet mogen schieten, maar justitie ziet in de omstandigheden rond de schietpartij vervolging niet op zijn plaats.”
De smeris mócht verwachten dat de vluchteling nog meer gevaar zou gaan opleveren, het was immers een buitenlander, en je weet wel, etnisch profileren is beleid dus die redenatie mag je volgen, en dus uit voorzorg: knallen maar.
Wie is de volgende die de kogels om de oren mag horen suizen en die dan blij mag zijn als hij niet is geraakt en als hij nog leeft? Eén van de onlangs stiekem vanuit het AZC in Drachten op straat gezette Irakezen misschien?

Bovenstaande ontwikkelingen en berichten kwamen de afgelopen week voorbij. Zo hoeven we het er verderop in deze feestmaand niet meer over te hebben, wat 'we' toch aanmoeten met al die hongerige, dakloze en zieke 'illegalen'. Amsterdams burgervader Van Der Laan doet zekerheidshalve de overgebleven groep vluchtelingen, die het gekraakte Vluchtkantoor nu onder dreiging van ontruiming, arrestatie en vreemdelingenbewaring hebben moeten verruilen voor de straat, waarschuwen: “Als ze weer in een kraakpand trekken, zal de burgemeester sneller ingrijpen. De gemeente vreest dat anders straks honderden, zo niet duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers zich zullen melden.”

Daar hebben we de spookbeelden van de massa immigratie weer, het speeltje van extreem en populistisch rechts,dat de keurige liberalen en de keurige sociaal democraten hen steeds weer lopen af te pakken, ruziënd over een kinderpardon waarvan meer of minder kinderen gebruik mogen maken, waarbij het dan om honderden gaat die al teveel zouden zijn. Zo diep is dit land gezonken. Teeven wordt er moe van, zegt hij.

Wel... Ik weet zeker dat een heleboel mensen moe worden van Teeven, van al zijn voorgangers, van al zijn loyale collega politici, van al zijn ambtenaren die het beleid uitvoeren, van al de mensen en de bedrijven die op één of andere manier een graantje meepikken van de deportatie-industrie. Het zou daarom wel eens een heel andere december kunnen worden dan Teeven voor ogen heeft. Persoonlijk gun ik die man nog geen dag rust om pakjes uit te pakken. Geen moment rust om zijn kalkoen op te vreten. Geen nacht om te slapen omdat hij moet denken aan gevangen gezette kinderen. Rond de klok bewaking nodig te hebben uit vrees voor donkere mannen met kleine mesjes op de stoep. Geen vuurwerk durven af te steken omdat er misschien een te harde knaller tussen kan zitten.
En ik gun het NEEderlandse klootjesvolk dat Gordon van zijn voetstuk struikelt, Zwarte Piet in een emmer bleekwater valt, en dat Sinterklaasliedjes nooit meer hetzelfde zullen zijn.

“Hoor wie klopt daar, Teeven?
Hoor wie klopt daar, Teeven?
Hoor wie is dat in de kou zo laat?

...'t Is een vreemd'ling zeker?
Die zo boos is zeker
Zal eens even vragen of ie gaat

Een illegaal, een illegaal
brengt ons vanavond een bezoek
En weigert te verrekken in d'een of and're hoek”


FREE MOUTHENA!