07 juni, 2010

Tom de Booij


Op zoek naar iets geheel anders kwam ik het online familiearchief van de familie De Booy (Booij) tegen. Tom was/is de huisgeoloog van de anti-imperialistische beweging. De pagina's hebben een voor het lezen onprettige layout maar vormen buitengewoon belangwekkende documentatie.
Hij is van de generatie van mijn moeder maar zijn ontwikkeling liep op actiegebied enige tijd parallel aan de mijne: na zijn detentie (vanwege de Maagdenhuisbezetting) ontwikkelde hij zich tot anarchist. Ik had hem leren kennen in verband met Biafra, als ik niet heb helpen stencilen (weet het echt niet meer) heb ik zeker het eerste Geopolbulletin, tevens Biafra Bulletin (Biafra en Olie) geraapt en gedistribueerd.

Tom de Booijs Biafradagboekbevindt zich ergens in het hele onlinearchief.

Geen opmerkingen: