30 juni, 2010

De blijde jeugdbestrijding


Toevoeging onderaan

En zo ontstaat een dieptestructuur in de posten van deze week.
Tegen de demonstranten in Toronto zijn "akoestische wapens" ingezet. Dat soort dingen wordt geproduceerd in een zogenaamde markteconomie die de door de belastingbetaler op de been gehouden overheid als voornaamste zoniet enige afneemster heeft.
Een staalkaart. En denkt u vooral niet dat "de mug" niet meer mag, ook al wil "Europa" hem (haar) verbieden.
Geloven wij dat het installeren van de mug minder kost dan vierenvijftigduizend op jaarbasis? (Klik op de foto voor vergroting).

Gisteren was George Monbiots site onbereikbaar, en ik begrijp nu waarom. A modest proposal veronderstelt enige kennis van de Engelstalige literatuur, en waarom zouden reaguurders in het VK die hebben?
Hoe goed ik Monbiots stuk over jeugdbestrijding ook vind, de klassedimensie is er wel uitgefilterd. Zijn het alle jongeren die geacht worden "overlast" te geven?

Maar goed, de mug en Barry Manilow als bestrijdingsmiddelen maken geen onderscheid. En hoe zit het met - laat ik ze toch even noemen - lokjoden?


Gunst ja, Barry Manilow, daar zeg je zoiets. Het enige dat ik van de man ken is Copacabana, dat om redenen die mij ontgingen regelmatig op Caroline gedraaid werd toen de plaat net uit was. Omdat de zanger een gevoelsgenoot was van menig deejay? Of werd er voor betaald? Het was totaal niet in overeenstemming met het format. Ook niet met mijn format. Het enige dat ik er van kan zeggen is: o ja, een Carolineherinnering.
U mag het dan ook nu overslaan.

ADDENDUM

Van de brug af het diepe water van kanaal, vaart of rivier intjoempen heet vanaf nu waterterrorisme en wordt flink beboet. QED.

Geen opmerkingen: