17 juni, 2010

Steef Davidson


Een sterk overdreven gerucht...
Het nieuws had ik gemist, maar omdat ik hem al in geen jaren meer gezien had nam ik het voor treurige kennisgeving aan dat Steef Davidson was overleden zonder dat ik het bericht had vernomen. En toen kwam ik er achter dat het echt waar was, maar dan slechts ruim twee weken geleden. Hoe kan dat nou?
Hij was ernstig ziek maar dus niet overleden. Nu wel.

Onder de collage hoort het lied Nieuwmarktblues. Het gaat niet klinken als u het hier aanklikt. Het is hier wel te horen, met meer beeld en tekst.
Wat is toeval? Terwille van een antwoord aan een kameraad die hier gereageerd heeft vertoefde ik deze ochtend in gedachten in allerlei kraakpanden in de Nieuwmarktbuurt, "toen". Ik associeer zelf de Nieuwmarktbuurt van nu al lang niet meer met "toen".

Ik kom er vast nog wel op terug, en zo niet dan is het hier in ieder geval vermeld.
Op dit weblog kom ik alleen dit citaat tegen (destijds kon ik nog zien dat er bewust naar gezocht werd in de zoekmachines, dus mensen - komt-ie nog een keer):
Ik pooier niet meer, ik heb nu een uitzendbureau - Een klassieker van Steef Davidson en Bert Griepink, 1972 (De Vrije Zeef).

Geen opmerkingen: