29 juni, 2010

Naar het hek


Toch nog een beeld van Toronto van het afgelopen weekeinde.
U kent die klassefoto's waarop al uw klasgenoten van vroeger staan, behalve u zelf, niet?
Hier is het effect omgekeerd. Ik zie mij zelf als jonge actievoerder terug op deze foto. Ik ga mij niet aanwijzen. Ik ben het namelijk ook niet. In de geest ben ik er wel bij, zal ik maar zeggen. Meer foto's hier.

Voor vandaag was de algemene staking in Griekenland het belangrijkste nieuws, maar wat hiervan aan beeld doorkomt tot nu toe vind ik de moeite van het citeren niet waard. Ik ken het inmiddels wel: demonstrant met guerrillazakdoek voor neus gaat op de grond liggende agent met een steen te lijf. En omgekeerd: politiemannen die demonstranten aftuigen.
De communisten hielden ordelijke demonstraties. Ze zijn echter zo saai in hun berichtgeving dat ze het geen enkele behoorlijke foto waard vonden - deze is van vorige week. Toch was het hun bond die Piraeus afsloot voor scheepsverkeer vanaf zes uur 's ochtends, tegen de politiebewaking in.

Echte arbeiders zijn nu eenmaal altijd gevaarlijker voor de politie en de macht dan studenten die een steen uit de bestrating weten te krijgen. Er wordt een nieuwe algemene staking voor binnenkort in het vooruitzicht gesteld.

Geen opmerkingen: