28 juni, 2010

De ware verwoesting in TorontoDe Globe and Mail zat de demonstraties en de bestrijding ervan in Toronto het afgelopen weekeinde dicht op de huid. Hier een veelzeggende en tegelijk fraaie diashow, waaruit ik de geplaatste als tweede kies.
Intrigerend. De vrouwelijke smeris is in de show al eerder in beeld geweest als zij een nog als scholier ogende jongen opbrengt die een t-shirt van Bad Religion draagt, met een doorstreepte George W. Bush er op. Iedere foto is even goed, maar - excuses - een beeld met een mooie vrouw krijgt van mij vaak voorrang in dergelijke gevallen. De genoemde jongen loopt op deze foto geloof ik nog achter de vrouwelijke smeris (die merkwaardigerwijs opvallend volwassener lijkt dan haar mannelijke collega's).

Het meisje links kijkt berustend, gelaten, bijna blij, de ander rechts kijkt boos, het lijkt wel of de boosheid haar medegevangene betreft. Die wordt evenwel aan de andere kant ook knijpend vastgehouden. De Madonna van de Revolutie 2010.
Ze zijn uit de bezette universiteit gesleept, twee (of drie) van de ongeveer zeshonderd gevangenen van de slag van Toronto.

De Globe and Mail zal een redelijk goede krant zijn, want de onmisbare Naomi Klein kan er verslag in doen over wat er in haar stad gebeurt. Het complot tegen de sociale voorzieningen, terwille van het bankwezen. Wordt morgen in Griekenland vervolgd.

Geen opmerkingen: