01 juni, 2010

Advocatenkantoor - hoe zegt u?


Schakels in het onlinebestaan.
Op Counterpunch meldt zich juist nu als opener toch weer Paul Craig Roberts, die de pen niet meer als machtig wapen ziet en deze derhalve heeft neergelegd. De kaping van de Gaza Flotilla werd hem te veel.
Dit opmerkelijke stuk (en het feit dat hij - even? - terug is) heb ik in een commentaarbox geplaatst bij Stan van Houcke, die de zaak erg nauw op de huid zit - goed hoor, ik zou het niet kunnen of willen, zoals u merkt. Hij pakt meteen fors uit.

En terwijl de Nederlandse intelligentsia in alle talen zwijgt, spreken de buitenlandse intellectuelen zich wel uit.

Nederlandse intelligentsia - een oxymoron. Of Van Houcke mag zich er zelf toe rekenen, en ik, en nog een handjevol marginalen. Waarschijnlijk bedoelt hij "publieke intellectuelen". Een mensensoort waarover iedere illusie precies dat is - illusie.

Waar vind je die beter dan bij het NRC-Handelsblad, nietwaar? Ik sla de courant open op het scherm en vind als trekker het bericht dat er twee Nederlanders in de dodencel zitten in de VS. Is uitgevonden door de ons niet bekende organisatie Reprieve. Zij hebben ook documentatie over Chagos waarvoor ik meteen een plaats heb. En ten kantore van Persbureau P&dR wordt verder besproken terwijl de piepers pruttelen - want eten doe je maar op je werk - of deze organisatie iets kan betekenen voor onze vrienden Harry en Gerard, lang en ten onrechte vastzittenden in de VS.

"Oh Susanna" gaat de telefoon af, een nummer in Hilversum. "Nee, Harry Bout zit niet in de dodencel. (..) Ik zou het niet weten, ik ben er ook een beetje uit. (...) We hadden net de website opgeslagen. (...) Succes, met wie heb ik ook alweer gesproken?"

Knevel & Van den Brink.
Klinkt als een advocatenkantoor. Is het toch niet. Knevel heb ik als verslaggever wel eens ontmoet, viel mee maar het was dan ook niet voor de televisie.

Ik heb het op de krant ook mogen merken: de Gooise media melken de geschreven (op internet verschijnende) pers uit. Het is op zich wel merkwaardig dat Reprieve de namen van de twee Nederlanders niet vermeldt, blijkbaar komen die als hun onderzoek is afgerond.

Het geheel speelt zich tijdens het koken van de nicola's af, nog geen kwartier.

Maar o ja, hoe zit het met die Nederlandse intelligentsia?

Geen opmerkingen: