24 december, 2009

Medische hulp gezocht


De IND wil Ricky O., overlevende van de Schipholbrand, zo spoedig mogelijk uitzetten naar Nigeria.

Ricky bevindt zich op het moment in detentiecentrum Alphen aan den Rijn voor het uitzitten van een straf van een ander wiens identiteit hij heeft gebruikt.

Vanaf 24 december komt hij in vreemdelingenbewaring en er is al toestemming tot uitzetting. De voorbereidingen voor zijn uitzetting zijn in een zeer ver gevorderd stadium, aldus Ricky’s advocaat.

Ricky is zwaar getraumatiseerd door de Schipholbrand. Het is voor hem zelfs al een ramp om opgesloten te zitten!

Het is mogelijk dat een nieuwe verblijfsprocedure voor Ricky gaat lopen als de IND een medische verklaring krijgt waarin staat dat Ricky een trauma heeft opgelopen vanwege de Schipholbrand en dat deze niet behandeld kan worden in Nigeria.

De Nederlandse staat is van de PTSS overtuigd: Ricky heeft het volledige schadevergoedingsbedrag uitgekeerd gekregen wegens post traumatisch stress syndroom, veroorzaakt door de Schipholbrand en de ‘behandeling’ daarna door justitie,.

De staat heeft in 2007 een poging ondernomen Ricky uit te zetten, hij zat toen in uitzetcentrum Zestienhoven (voor verslag, zie deze pagina en deze op Vrijheid van Beweging. Ricky wordt daarin ‘Wilson’ genoemd).

Destijds is deportatie niet gelukt. Laat het ook deze keer niet lukken, laat het NOOIT lukken!

Het is de schuld van de Nederlandse staat dat Ricky en de andere overlevenden de Schipholbrand hebben moeten meemaken. De staat heeft hen een zwaar trauma toegebracht, de staat moet zijn verantwoordelijkheid nemen: laat deze mensen in Nederland blijven!!

De advocaat van Ricky zoekt dus een psychiater, psycholoog of huisarts met BIG-registratie die bereid is op zeer korte termijn bij Ricky op bezoek te gaan. Voor meer informatie, mail hierheen met als onderwerp ‘Ricky O.’.

Foto: beeld uit vervlogen dagen - vluchtelingenzorg "De Witte Jas".

Geen opmerkingen: