24 december, 2009

Voor bij de kerstboom

Ze kruipen in je oren en in je hoofd en er is allang niets stemmigs meer aan - de kerstrommelhits, nu uitsluitend verpakking voor de reclame op de pulpzender of in het winkelcentrum. Een protestrondetje met Echte Eerlijke Kerstpop.


Het slotkoor van de Negende als kerstplaat? The Seekers deden het in 1967.
Ik ben in de loop van de jaren meer van Judith Durham, die in het filmpje centraal staat, gaan houden, omdat zij bij vlagen lijkt op De Liefste. "Ach wat, dat was vroeger," wordt mij tegengeworpen. Maar zo werkt de perceptie van de Geliefde Ander niet.


Op de BBC hoorde ik dit als kersthit afgekondigd dezer dagen. Onzin natuurlijk, het is van de regenzomer 1974, u weet wel, toen West-Duitsland kampioen werd.
Misschien kwam het bij jaaroverzichten toen weer langs en is zo dat idee gekomen. Enfin, een goede reden George McCrae en zijn blote bast te vertonen. Ssssexy one...


The all-important Christmas nr.1, 1964: I feel fine. Eerlijk gezegd vond (en vind) ik het bepaald niet een van de sterkste Beatlesnummers, maar het is natuurlijk wel waar: het slechtste Beatlesnummer is nog altijd een nummer van de Beatles, maar het beste van Pearl Jam blijft toch altijd Pearl Jam. Om maar wat te noemen.

Geen opmerkingen: