12 december, 2009

Disco en liefde

Een plaat die ieder uur gedraaid wordt om aandacht te trekken - meestal een reden om de radio uit te zetten.
Dit was bij wijze van uitzondering (RNI, 1973) een reden om de radio ieder uur juist aan te zetten.

Feel the need in me, (Detroit) Emeralds

Waar was ik terechtgekomen? Het meisje dat ik nog nooit gezien had en dus ook helemaal niet kende had mij gevraagd of ik verder mee uit zou gaan - de nacht in, naar de discotheek, bleek. Ik had nog nooit geld betaald om te dansen op door anderen gedraaide plaatjes, wat de verplichting tot dansen met zich meebracht, besefte ik. Op een gegeven ogenblik werd mijn schuchterheid haar te veel en trok ze mij de vloer op. De plaat die net opgezet werd was gemakkelijk om op te bewegen. Trouwens, de vloer was zo vol, je werd bewogen...

That's the way I like it, KC and the Sunshine Band
wat gevolgd werd door

Do it any way you wanna, People's Choice
Makkelijk genoeg....

Met het plaatsen van deze laatste twee muziekjes ben ik plotseling terug bij wat ik bijna een eeuwigheid, namelijk ruim een week, geleden, bedacht had over God, Liefde en engelen - hetgeen ik door hier vermelde familieomstandigheden niet heb uitgewerkt.
Hopelijk zal het mij gegeven zijn dit wel te doen binnenkort.

Geen opmerkingen: