04 augustus, 2009

Zonder regels


Goed om te zien hoe vrouwen voorop lopen in het verzet in Honduras. Zou Saskia (nog) kennis kunnen nemen van niet-gelijkgeschakelde media, zodat ze dit te weten krijgt? De vraag komt op...

Een paar dingen naar aanleiding van dit afscheidsinterview.


Het beeld van kortgeknipte kenaus in roze tuinbroeken, daar klopt niks van.


Nee, maar wie brengt dit beeld de wereld in en heeft er belang bij dit te doen?
Zie ook: saaie burgerlijke jaren vijftig.
Swingende jaren zestig. (Hm, zou zij op de Provoboot geweest zijn [uit eigen ondervinding spreken?] In die kringen was je ten hoogste "de vriendin van...", en in het volgende decennium werd het er niet veel beter op in bepaalde kringen.)
Het zijn degenen die afrekenen met die twee decennia, al dan niet ondanks eigen verleden (een werkster uit de Filipijnen of daaromtrent nemen - of al was het uit Volendam...). Degenen die de opinieindustrie beheersen in Nederland.

"Maar wie haalt het haardotje uit de gootsteen? Vrouwen zijn de witte negers van de wereld.’

Naar mijn weten was Lennons Woman is the nigger of the world nog niet uit. Enfin, de Dolle Mina's van die begintijd (januari 1970) waren er niet zo van doordrongen dat De Vrouw in meerderheid in het geheel niet "wit" is. Zie bijgesloten foto.

Ik ben geen anarchist, je kunt niet buiten de staat, er zijn regels nodig.

Het idee dat anarchisme betekent: geen regels, gekoppeld aan het idee dat de staat die regels moet maken - kom op zeg, moeten we zo afscheid nemen?
Dit meen je niet!

Geen opmerkingen: