23 augustus, 2009

Gemengd nieuws van het front van de democratie


Onverrassend nieuws van de soort: hond bijt man (maar ook man bijt hond is allang niet meer vermeldenswaard). Ook is het geen nieuws dat er vanuit de Verenigde Staten noch uit "Europa" steun zal komen voor de toch niet opkomende beweging tegen de verkiezingsfraude in Afghanistan. Wekenlang demonstraties in Kaboel, speciale kleurtjes en bijgeleverde vaantjes met de complimenten van Washington - het zal niet gebeuren.
Nee, de demonstraties in Iran werden niet "gestuurd" van buitenaf, ze worden wel geëxploiteerd door lieden die niets goeds voorhebben met dit land. Ik doel op de wolkenkoekoeksrevoluties in Georgië, Oekraïne en Libanon.

De NAVO-militairen in Afghanistan hadden iets beters te doen dan op te letten of de verkiezingen eerlijk verliepen.
Heb ik het nou gedroomd - met dat warme weer slaap je licht en droom je veel, vaak gekoppeld aan actualiteit - dat de VS een stelsel van gezondheidszorg willen opbouwn in Afghanistan? Zou wel heel raar zijn als het echt waar was. Maar ook als het echt waar is, is het niet echt waar, als u begrijpt wat ik bedoel.

De fraude in Afghanistan is niet interessant voor de leunstoelfascisten. (Omdat dit stukje nog in de wachtrij stond heb ik dit oude toch maar anders gedateerd - het is tenslotte oud naar internetnormen). Inmiddels weten we dat de leunstoelfascisten in Nederland in vrijwel alle partijen vertegenwoordigd zijn. Hoe lang blijft het slechts leunstoelfascisme? (Antwoord: voor de bewoners van Irak, Afghanistan en Pakistan is het allang niet alleen meer leunstoelfascisme). Afghanistan geen nieuws, maar Honduras nog minder. Als zelfs Amnesty International mompelt moet er toch wat aan de hand zijn, zou je denken.
In de voorhoede staan de onderwijzers/onderwijzeressen van Honduras. Zij krijgen ook naar verhouding de meeste klappen/kogels.

Geen opmerkingen: