10 augustus, 2009

Toets voor slimmeriken


Een echtpaar heeft vier dochters. Kiki, Kaka, Keke en Kuku.
Hoe heet de vijfde?


Annelies
Koko
Ria
Kuke
Geen idee

Iets dergelijks werd mij en passant op het net gevraagd voor wat zich aandiende als een iq-test, en in feite reclame bleek te zijn voor – maakt ook niet uit.
Ik heb wel eens eerder zo’n geadverteerde iq-toets ingevuld, die leek wel serieus en was ook niet gekoppeld aan “een product”. Toch vraag ik mij alsnog met enige bezorgdheid af wie mij waarom daarop heeft getracteerd. De uitslag leek mij realistisch, het waren dan ook echte vragen.

Het antwoord?
- Ria. Ik ken de ouders toevallig, Mien en Jaap, en ze zijn die malligheid inmiddels zat. Ze noemen hun dochters, behalve Kiki, dat klinkt nog wel leuk, ook bij echte meisjesnamen intussen (Hans, heet er een nu – tja.... gender, niet?). 5 pt.

- Annelies. Nee, Mien en Jaap zijn gescheiden, je vergist je, Mien gaat nu met Arie en die heeft geen zin in flauwekul. (En Jaap is homo geworden.) 5 pt.

- Kuke. Wie heet er nu Kuke? Ga u schamen. 1 pt.

- Koko. Dat zegt u omdat u denkt dat het dan mooi symmetrisch is. Wat dit met intelligentie te maken mag hebben mag Joost weten. U bent een domme conformist. Ga u schamen voor deze belachelijke naam – Knorrepot wacht op u in de hoek (die had gezegd “Kuke”). 1 pt

- Geen idee. Inderdaad, geen idee. Weet ik veel. Kan mij wat schelen. 10 pt.

En u verdient wat u krijgt als u uw mobiele nummer geeft voor de uitslag.

Geen opmerkingen: