12 augustus, 2009

Aardige plekjes in de Mokumse marge - 1


Het viel reuze mee, wandelen op de nuchtere maag. Het weer was ook vriendelijk. Aan het einde van al die polders die de gemeente Amsterdam zo nodig moest annexeren in de jaren zestig doet zich een NT voor. Natuurterrein blijkt dit te betekenen. Klarenbeek.
Ik heb er op mijn gemak mijn wandeltijd doorgebracht, een keer overvallen door een horzel en mij verder verwonderend over de floristische rijkdom.
Een soortgelijke wandeling kan men in Amsterdam (tja, wat heet nog Amsterdam) maken aan het einde van het Westerpark. Alleen ziet men daar steeds de stedelijke bebouwing boven de rietkragen uitpiepen.
Ik ben geen mens tegengekomen. Wegschietende vogels en kikkers waren mij te snel af voor determinatie. Maar er bloeide zowaar blaasjeskruid! En er waren volop watersnuffels die elkaar gevonden hadden...

Dit plekje houden wij geheim nietwaar?

Geen opmerkingen: