15 augustus, 2009

Heremietenklanken


Het was sprekend Sam Cooke in die spijkerbroekenreclame, je herkende hem meteen - maar het was hem niet, het was een lid van de Q-tips, de band waar Paul Young uit kwam. Zal die versie ooit nog een plaatversie worden?
Ik had het laatste exemplaar in Amsterdam - het wachtte eigenlijk op iemand die het gereserveerd had, maar ik moest en zou het die avond op de radio draaien en Johan en Deborah (van de betreurde Sound of the Fifities) lieten hem aan mij, het was inmiddels sluitingstijd.
Een paar weken later stond deze in een dag uitverkochte plaat in de Veronica-tipparade.
Ach ja...
Collega-deejays wilden niet geloven dat ik dit nummer alleen in de versie van Herman's Hermits kende, of van Otis Redding.


I'm into something good, Earl Jean. Nog zo'n daverend origineel van een nummer van een van de zeikerigste bands die Engeland heeft voortgebracht in de beattijd.


Oh you pretty things, Peter Noone ("Herman"). Een single die ik nog nooit gezien heb, waarvan ik alleen weet dat hij bestaat. Was dit nu zijn uit-de-kast-komen?

Geen opmerkingen: