18 augustus, 2009

Let's live for today


Jaren geleden op de Frankfurter Buchmesse werd de derde druk van The Originals van Arnold Rypens als zwaartepunt gepresenteerd bij de uitstalling van "het Vlaamse boek". Het gaf mij een mooi gevoel, want ik werd in het voorwoord genoemd. Vanwege wat correcties, aanvullingen en later een nieuwe titel. Deze drie kan ik zo gauw wel uit mijn hoofd vermelden.
(Lag ik toch een keer op de Messe - misschien van de herfst toch ook weer?)Whatcha gonna do about it, Small Faces. Bepaald een ander nummer dan het gelijknamige van Doris Troy.


Água de beber, Maysa. Dicht bij het adembenemend mooie origineel van Elza Laranjeira. Oei, deze staat er pas sinds gisteren....
En niks doebidibidoewa - recht toe recht aan Latin jazz.


I count the tears, The Searchers. Een nummer met drie varianten (op zijn minst), dit is de eerste "witte" versie van het Drifters-origineel.

Wat ik zeggen wilde: de vierde druk van The Originals staat integraal op het net.
Met de aanvullingen van later eromheen natuurlijk.

Geen opmerkingen: