11 augustus, 2009

Ahmed Isa


Doelgericht lopend over de Prinsengracht in Amsterdam ontwaar ik een oude stadsbus, lichtblauw geschilderd, als het een Amsterdamse bus was moet deze van voor 1966 zijn - enfin, ik had geen fototoestel bij mij dus ik kan niets onderstrepen met eigen beeld.
Met de bus werd voor het "paleis" van "justitie" (ach, wat een dikke woorden) actie gevoerd voor de overlevende van de Schipholbrand, Ahmed Isa, die er van beticht wordt de brand aangestoken te hebben - met een sigarettepeuk, zegt men. De actiebus neemt nogal wat parkeerruimte in beslag. Voor de gehele opstelling wordt stroom betrokken van het justitiegebouw zelf, vertelt een meisje mij. Ik voel mij suf dat ik er maar zo bij toeval langsloop en vraag of zij veel aanloop hebben. Nee, er komen hoofdzakelijk toeristen langs, en mensen die in het gebouw zelf moeten zijn. Het is een dood punt op de gracht, juist doordat het blok vrijwel geheel door het justitiegebouw in beslag wordt genomen.

Men heeft echter goede moed wat de hoger-beroepszaak van Ahmed Isa betreft. Wat zal ik hier op afdingen? Zelfs als hij in het gelijk gesteld wordt zal hij opgesloten blijven, zo is Nederland ook wel weer.
Meer over zaak en actie hier en hier.

Geen opmerkingen: