17 augustus, 2009

Debakelmaatschappij


Als je klikt op de speelknop van de video raak je virtueel het Speciale Plekje aan van het meisje in minirokje met ontbloot middenrif en zonder zichtbaar gezicht. Waarom heeft zij geen gezicht? Wat dient zij te verbeelden? Wat moet het betekenen dat ik de startknop daar op deze wijze aanraak? Is het een uitnodiging tot intimiteit met iemand die ik niet ken en wier gezicht ik niet eens te zien krijg? En symboliseert het dan juist de Totale Vervreemding onder het Kapitalisme of is het een Uitnodiging Tot Liefde?

En ik zoek het niet te ver. Ik beken dat dit filmpje mij boven de pet gaat. Als u moeite heeft - door wat voor oorzaak ook - het te starten: het is ook, in tweeën geknipt, op YT te vinden.
De bedoeling is goed, geloof ik, maar ik erken mijn onwetendheid.
De oorlog is nog maar pas begonnen.
Over een partij die fictie blijft en andere noodzakelijkheden.

Had ik al verteld dat de Engelse vertaling van La société du spectacle op het net staat?

Geen opmerkingen: