23 augustus, 2009

Goodmeuning


Mag ik u voorstellen?
De menhir van Borest, departement Oise, deel van de landstreek Picardië.
Online genealogisch onderzoek leert mij dat een belangrijk deel van mijn voorgeslacht daar in ieder geval vandaankomt. Reuze interessant, vooral omdat ik er mij niets bij kan voorstellen.
Behalve dan deze steen, de Staart van Gargantua geheten, online te vinden.

Maar eigenlijk wil ik mijn nood uitjammeren over zekere bekende zoekmachines. Als ik deze mij tot een half uur geleden onbekende plaats intik, krijg ik allerlei Nederlandse zoekresultaten, meestal met als strekking "Maak van Borest je favoriete vakantiebestemming". Het weer in Borest! Onderdruk het vloeken maar eens op den duur.
Is het zoekresultaat niet in het Nederlands dan is het in het Engels. In het Engelse taalgebied is Borest zeer beroemd. (Ik geloof niet dat het een loopgravenstadje is).
En een lemma in Väkipüd - wat dat voor taal is wil ik niet eens weten. Het wil er bij mij overigens niet in dat het Picardisch is.
De meest voor de hand liggende resultaten in de officiële taal als onderwezen in Borest worden mij onthouden. Er zijn trucjes nodig om er achter te komen dat het Franse Wikipedialemma echt ledig is. Bijvoorbeeld.
Zal een spannende plaats zijn, zo met die steen. U kunt vast niet wachten er meer van te vernemen.

Zou de Madonna wiz zie big boobies er tenslotte gevonden zijn?

Geen opmerkingen: