29 augustus, 2008

Onschuldig Nederland


Als ik het wel heb, is dit geschreven door twee Telegraaf-journalisten die een akkefietje met de inlichtngendienst hadden (of beter: andersom).
De treurige staat van de Nederlandse journalistiek: De Telegraaf als krant met onderzoeksjournalisten die De Macht trotseren...

Maar goed, wat betekent dit bericht, verdronken tussen de bagger over de klapveebijeenkomsten in de VS en het nieuws over de gruwelen van de Russische beer (ja, hij is intussen geheel terug, maar nog geen enkele toespeling op de naam van de president gezien...).

Is dit desinformatie? Als het klopt, en De Telegraaf serieus denkt dat Teheran een uitzendbureau van "terroristen" heeft - wat ik niet geloof, in twee zinnen - dan neemt de krant een groot risico.

En Nederlandse spionage in Iran? Tja, mijnheer Khan die zijn kennis over ultracentrifuge heeft verkocht aan zijn vaderland Pakistan, aan Libië en Noord-Korea, en hoogstwaarschijnlijk ook aan Iran, heeft het vak bij prof. dr. Kistemaker geleerd. Die geen A-bommaker mocht heten.

Nederland geeft, Nederland neemt. Verder is het natuurlijk een uiterst vredelievend landje dat helemaal niet terwille van de Shell meebalkt in het oorlogskoor van de VS. Overigens gelden de Russische ingenieurs in Iran nog steeds als graadmeter voor aanvalsgevaar. Naar mijn weten zijn zij er nog. Al kun je op grond van de afgelopen weken je wel afvragen of de geheime diensten elkaar nog echt goed in de gaten hebben.

Geen opmerkingen: