26 augustus, 2008

Longo mai


Afgelopen vrijdag 22 augustus begon de tournee van Longo maï door Nederland, in De Linkse Kerk van Eurodusnie. Wat er misging blijkt al uit de inhoud van de site: hoezo, "geen webstek" van Longo maï? De organisator kwam zelf niet opdagen en de dag leed onder de structuurloosheid die menig studentikoos anarchist ongetwijfeld voor "anarchistisch" zal aanzien. Wat niet betekende dat het geen leuke avond werd!
Beatriz Graf gaf in het in Nederland tegenwoordig onvermijdelijke Engels toelichting bij filmbeelden en beantwoordde vragen achteraf. Vragen die evenwel vooral door het boek van Graf worden beantwoord. Ze vertelde mij dat ze Braziliaans-Oostenrijks is, zodat ik blij wat Portugees terugzei. Een aardig talenmengsel werd het zo. En er bleek enige parallellie te ontwaren in ons beider activisme en de gedachte die na de daad komt, zij het dat men bij Longo maï geloof in bepaalde zin (nog?) af lijkt te wijzen.

Ik merk dat mijn blessure mij weerhoudt van het schrijven van grote stukken (het helpt wel tegen tikfouten) hetgeen betekent dat mijn prioriteit nu elders moet liggen, dus nu verwijs ik u even verder naar deze diavoorstelling over Longo maï.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gelukkig was het de volgende dag - bij Omslag in Eindhoven - wel gezellig druk, met zo'n zeventig inhoudelijk geinteresseerden tijdens de middagpresentaties - en 's avonds zelfs nog meer mensen bij het optreden van Comedia Mundi in de Omslag-tuin.
Kijk hier voor foto's: http://www.omslag.nl/film/20080823

Een kort verslagje van de dag: http://www.omslag.nl/aanloop.htm#23augustus2008

Veel meer over Longo Mai is hier te vinden:
http://www.omslag.nl/longomai/

Met vriendelijke groet,
Omslag,

Marta Resink