31 juli, 2008

Gestoken door Meervoud


In de dagen waarin ik het blad Repressie Revue uitgaf (ook wel Repressie Reveu geheten vanwege de tikfouten - toen nog gemaakt op een elektrische of zelfs een gewone hamertikmachine) hadden we een ruilabonnement met het blad Arbeid, een links-nationalistisch Vlaams blad. De Werkgroep Arbeid gaf later ook een maandblad gewijd aan verdrukte etnische/linguïstische minderheden uit, Meervoud geheten. Hier nam ik persoonlijk een abonnement op. In de redactie zat voormalig Vrije-Socialist-redacteur Bart van der Sar, en hij bewaakte in ieder geval de lijn enigszins.
Want een Vlaamse senator die uitlegt dat we niets horen van het lijden van de Koerden vanwege raad-eens-wie-de-pers-in-handen-hebben rook naar het antikapitalisme van de armen van geest. Vanwege Van der Sar zei ik maar niet op.
Maar het blad werd gefuseerd met Arbeid, als ik het mij goed herinner, tot De Wesp, en dit blad vroeg meermalen per jaar om betaling van het jaarabonnement. En als goed solidair persoon betaal je dan maar. Maar het blad hield op in de bus te verschijnen, en misschien wel met helemaal verschijnen.

En wat verneem ik nu? Meervoud is terug, als Links Vlaams-nationaal maandblad. Het affiche is van hun site. Het is de zestiende jaargang, dus ik vermoed dat Wesp en Meervoud zeker tien jaar weg geweest zijn. En Europa is veranderd, en ik ben veranderd, en internet is een ander mediium dan de drukpers (jawel!). Een link naar een blad waar in dit geval wat naieve collega's van De AS er van langs om hebben gekregen omdat ze er niet negatief over schreven - het wekt niet veel vertrouwen.
Zie wat u er van vindt, ik zal het ook wel weer enigszins volgen.

Geen opmerkingen: