19 juli, 2008

RG de 50-quidman heeft associaties


Toen ik er een toespeling op maakte vroeg ik mij af of Goodbye Columbus van The Association op Youtube te vinden was. Ik heb de single zelf lang moeten zoeken.
Ja hoor!


The Fifth Dimension hebben een nummer van The Association gecoverd. Daarover later. Hun eerste singles waren nogal anders dan de Westcoast-harmonieën waarom ze (nog) bekend zijn. Onvindbare singles uiteraard, die net zo gemakkelijk hier te beluisteren zijn: Too poor to die en Train keep on movin'. Northern soul!


1968, de Box Tops. Ik kies voor het draaiende singletje van Cry like a baby in plaats van de playbackende band. Alex Chilton was net zeventien, een indrukwekkende witte soulstem (zoals Stevie Winwood) en het zou niet zo blijven. Als zanger van het door sommigen omhooggeschreven Big Star zit hij wat oktaven hoger. Jammer.
Een eenvoudig nummer dat geniaal in elkaar zit, met huilende gitaar. Houd er maar eens droge ogen bij...

Geen opmerkingen: