25 juli, 2008

Hoe anarchistisch bent u?

Een oplettende lezer v/m wees mij erop dat Ashanti Omowale inmiddels echt wel een nieuwe site heeft, dus of ik de link wil aanpassen. Goedgoed.
Evenwel, op zijn nieuwe oude site zag ik een aardige verwijzing naar deze tekst van David Graeber (in het Engels).

De volgende vraag van de genoemde tekst vind ik te eenvoudig geformuleerd. De diskwalificatie van politici in deze termen zou ik niet willen gebruiken. Was het maar zo eenvoudig. Maar dan denk ik even aan Balkenende, Verhagen en Bos, en denk ik: misschien toch maar zo? Graeber heeft natuurlijk pakweg de McCains, Bushen en Clintons in gedachten. Oordeel zelf:

Do you believe that most politicians are selfish, egotistical swine who don't really care about the public interest? Do you think we live in an economic system which is stupid and unfair?

Wat is hierop uw antwoord?

Geen opmerkingen: