08 juli, 2008

Jezus president...


De schrijver van dit artikel heet in het echt Leendert Roosenbrand - al moet ik zeggen dat dit mij weinig meer zegt dan de naam die er nu boven staat. De schrijver is naar ik begrijp cultureel antropoloog die zich bezighoudt met de Pinksterbeweging. Participerende observatie, hein?

Hoewel het klap-maar-in-je-handjes-want-Jezus-heeft-je-gered-christendom mij volledig vreemd is verwelkom ik de opkomst van een christen-anarchistische stroming met deze signatuur van harte. In Nederland waren er al eerder sporen van te vinden, dus zelfs in deze kringen hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden.
Maar het lijkt wel of Roosenb(r)and het maar raar vindt dat er evangelicalen zijn die niet vinden dat George W. Bush eigenlijk de Messias is. Ook een standpunt, natuurlijk.

De deadline om nog een gedrukte recensie van Jesus for president te schrijven is zo dichtbij dat ik mij afvraag of het gaat lukken - maar kijk zelf op de site en luister naar deze bewerking van een van Woody Guthrie's merkwaardigste nummers...

Geen opmerkingen: