08 maart, 2006

Zucht van verlichting


Mussolini aan de Maas heeft klop gekregen en gaat "landelijk". Een vlucht naar voren?
Ik blijf in innere Emigration, maar ik moet zeggen: een zucht van verlichting over Nederland kon er gisteravond bij mij wel af. Xenofobie en wildgeworden kapitalisme is blijkbaar niet wat de meeste kiezers willen. Ze zullen het ongetwijfeld wel blijven krijgen, want er zijn geen goede redenen om de PvdA te vertrouwen. Maar de intentie is duidelijk. En de Partij van de Aardolie heeft zijn winst in middelgrote en grote steden zeer duidelijk aan het allochtone electoraat te danken - volkomen terecht is men daar het toenemende culturalistisch-racistische vertoog in het zogenaamde openbare debat zat, of men is er bang voor - ook terecht. Een krediet dat ook niet zomaar verspeeld kan worden.
Nederland is liberaal en meent het meestal goed - zo zou ik het willen, en in betere tijden wil ik graag denken dat het zo is. Het leek er aardig op gisteren. En de zich noemende liberalen zijn verder in verwarring. Bij D66 heeft men nog steeds niet door dat de meeste mensen de partij dankbaar zouden zijn als hij dit kabinet opblies. Ze hadden er nooit aan moeten beginnen.

Helaas - de Rotterdamse Stadspartij heeft het niet meer gehaald. En Opheffen.nu heeft slechts één zetel in de Amsterdamse Binnenstads-raad. De systeemdwang van gecombineerde verkiezingen heeft niet speciaal in hun voordeel gewerkt. Niettemin - een blamage voor de zetelklevers, deze onbezette zetel.

Geen opmerkingen: