03 maart, 2006

Opheffen.nu


Sinds de opheffing van de PSP ben ik wat stemmen betreft tamelijk dakloos geworden. Bji de laatste twee Kamerverkiezingen heb ik Groen Links gestemd, vanwege De Toestand, zal ik maar zeggen. Knijper op de neus en in Godsnaam.. Landelijk gesproken lijkt het mij geen goed idee meer. Maar zover is het nog niet.
Tja, de gemeenteraad volgende week. Ik heb op het net moeten kijken wie de kandidaten zijn voor de Amsterdamse gemeenteraad. Een overzicht op papier is er niet meer bij, zelfs niet in de vorm van een stembiljet. Roel van Duijn staat op nr. 27 bij Groen Links. Heeft er blijkbaar geen zin meer in. Of mag niet van het centraal comité. Het zal wel weer op Amsterdam Anders/De Groenen neerkomen. De SP had ik even op het lijstje, maar aangezien riooltiepje Joop L. op de lijst voorkomt lijkt mij dat geen goed idee.
En voor de Amsterdamse Binnenstad moet het wel Opheffen.nu worden. Als ze niet de meerderheid krijgen nemen ze geen zitting in dit schertscollege. Een gezond uitgangspunt. De overgrote meerderheid van de mensen in de binnenstad heeft gestemd tegen het instellen van deze deelgemeente. Reden om deze toch in te voeren. Zo gaat dit in Amsterdam.

"Jullie mogen toch niet stemmen." Merkwaardig misverstand. Als iedereen het mag mogen anarchisten het ook. Er is geen partijcentrale die het zal verbieden. Het gaat er om dat er geen illusie gekoesterd dient te worden. Ken Livingstone zei het scherp, en hij was heus niet de eerste: als verkiezingen iets uitmaakten zouden ze ze afschaffen.
Ik woon nu eenmaal in Amsterdam. In Rotterdam of Den Haag zou ik het minder moeilijk hebben. Elders - geen idee. Maar ik geef ook geen stemadvies, daar zit u toch ook niet op te wachten.
De foto van de mooiste kandidate zal mij toch wel niet tot Liberaal Amsterdam verleiden. Ik wens ze wel alle goeds - mogen ze iets van de VVD en D66 afsnoepen. Wicked Pickett heeft gesproken...

Geen opmerkingen: