22 maart, 2006

Es ist nicht wahr


De gebruikelijke Bush-adviseur in actie op de BBC, naar aanleiding van het bericht dat VS-militairen in het wilde weg schieten op Iraakse burgers (een verhaal dat niet direct nieuw is, maar nu dan Time heeft gehaald): gelogen; niet waar; liegende liberale media die alles eenzijdig belichten. Het verhaal uit die hoek wordt steeds schriller.
Het was een feest voor het oog en het oor in Newsnight een geharde Britse militair te horen uitpakken over hoe hij het VS-optreden beoordeelt. Het feest bestaat er uit dat het blijkbaar weer kan op staatstelevisie - dissidente meningen. Het tij keert. De voormalige Tudjman-&Bush-adviseur die de SAS-man voor liberal leugenaar wilde uitmaken wist waarschijnlijk niet eens wat de SAS is, en nee, hij moest toegeven dat hij niet zelf in Irak geweest was.

En het publiek in de VS gelooft er niet meer in, en weet zich niet vertegenwoordigd in het parlement. Drie senatoren die Bush tot de orde willen roepen over illegale afluisterpraktijken. Drie...
Ook hier geldt: de heersende klasse is uitgeheerst. Maar wat hierna? Zeker in de VS een vraag. Wie houdt de nieuwe Boston Teaparty, zweert de eed op de kaatsbaan? Waarschijnlijk houden de Oostaziatische banken een keer op krediet te leveren aan dit regime. Maar het einde van deze financiering is ook al eerder voorspeld.

Geen opmerkingen: