14 maart, 2006

Diepe roomse wijsheid te koopEr moest beslist een katholieke economische hogeschool komen in Nederland. Toen moest er beslist een medische faculteit bij deze economische faculteit komen. Steeds uitgebreider werd het rooms-katholieke onderwijs in Tilburg. Tenslotte werd het een Universiteit. Katholieke Universiteit Tilburg, afgekort KUB (de B staat niet voor Breda of Bisschop, maar voor Brabant, begrijpt u wel?). Toen verviel om redenen die iedereen ontgaan zijn - omdat het ook niemand meer interesseerde - de k. De UB of UT heet nu blijkbaar Universiteit van Tilburg.
Een rondgang door diepe wetenschappelijke katholieke spiritualiteit op kosten van de belastingbetaler - want katholieken hebben recht op eigen wetenschap die door anderen betaald wordt.
Waren de kerkvaders niet tegen woeker en dus tegen rente?

(Op de achterzijde van de afbeelding: "Neusje voor geldzaken? Kijk op diegaiknatuurlijknietnoemen.nl en vraag de Rechtenkit van een topfaculteit aan. Je krijgt dan een leuk en uitgebreid informatiepakket over Fiscaal Recht, de overige rechtenstudies, de universiteit en Tilburg.")

Geen opmerkingen: