27 maart, 2006

Sing me back home before I die


Ik herinner mij... Najaar 1982, laat op de avond of al een eind in de nacht. De stad ligt aan mijn voeten terwijl ik uitkijk vanuit de studio van RVZ op negen hoog. Waar brandt nog licht? En waar licht brandt - zou men daar luisteren? of met een radio onder de dekens in het donker? De tekst van het eerste couplet moet de mensen toch schrik aanjagen. Een track van het mooiste album aller tijden, Roots van de Everly Brothers, een nummer van Merle Haggard, ter afsluiting van mijn programma.

SING ME BACK HOME

The warden led a prisoner down the hallway to his doom
I stood up to say good-bye like all the rest
And I heard him tell the warden just before he reached my cell
'Let my guitar playing friend do my request.'

Let him sing me back home with a song I used to hear
Make my old memories come alive
Take me away and turn back the years
Sing Me Back Home before I die

I recall last Sunday morning a choir from 'cross the street
Came here to sing a few old gospel songs
And I heard him tell the singers 'There's a song my mama sang.
Can I hear it once before you move along?'

Won't you sing me back home, the song my mama sang
Make my old memories come alive
Take me away and turn back the years
Sing Me Back Home before I die

Geen opmerkingen: