24 maart, 2006

2004 -1984


Met veel omhaal en poeha, en geld van de belastingbetaler va nde Verenigde Staten direct, en indirect via de Republikeinse en de Democratische Partij, werd de Oekraïne op haar kop gezet, eind 2004. Hun man Joeststjenko moest winnen van de frauduleuze commie Janoekowitsj die de verkiezingen vervalst had en goede maatjes wilde zijn met het gevreesde bolwerk van communisten, Rusland.
Oranje revolutie heette het, de materialen werden er bij geleverd (vermoedelijk gemaakt in China en bekostigd vanuit Washington).
Maar een neprevolutie blijft nep. Ruim een jaar later wordt voor de parlementsverkiezingen in Oekraïne voorzien dat Janoekowitsj zal winnen en een cohabitation-regering zal vormen met Joeststjenko. Geen enkel probleem, wordt voorzien, ze zullen het wel kunnen vinden.
De voorgeschreven Amnesie of Alzheimer moet al zo ver voortgeschreden zijn dat we niet meer moeten weten dat Janoekowitsj destijds - maar liefst in december 2004 - de Hitler van de week was die Joesjtjenko had laten vergiftigen.

Misschien denken de demonstranten in Belarus dat zij ook gehulpen gaan worden. De kans is niet zo groot. Ze mogen blij zijn dat zij in de Media van het Vrije Woord alle paar honderd veel meer aandacht krijgen dan een half miljoen demonstranten in Frankrijk - bijna dagelijks.

Geen opmerkingen: