25 maart, 2013

Zwerfkatten en Herman Emmink

Merkwaardigerwijze schoot het mij een dezer dagen te binnen: mijn moeder had iets ingezonden voor een programmaonderdeel van het AVRO-zondagmiddagmagazine Radar: degene die zij in het zonnetje wilde zetten was een vrouw om de hoek, die zich het lot van zwerfkatten nogal aantrok in de buurt. De presentator, Herman Emmink, hussebusselde in de stapel - zo noemde hij dat, hussebusselen - en haalde de briefkaart van mijn moeder er uit. Het wierp de vraag op of er veel ingezonden voorstellen waren.

Het gegeven paard was mijn moeder niet groot genoeg, het AVRO-pakket dat de begunstigde kreeg viel haar tegen. Dus belde zij er over op - wonderlijk eigenlijk - en kreeg een onwillige productiemedewerkster aan de lijn die waarschijnlijk om er van af te zijn meer toezegde. Nee, ze had niets met katten.
Dat mij dit te binnen schoot... Wanneer denkt een mens aan Herman Emmink? En Wie van de drie? was toch eigenlijk van Nand Baert - dat de ware gitarist van Caravan opsta...


Wes Montgomery

Dit is oorspronkelijk een Duits nummer, waarom zouden tulpen tenslotte uit Amsterdam komen? Wonderlijk evengoed, in 1957 sprak en zong men Nederlands, een taal die in de Media nauwelijks meer te horen valt.

Geen opmerkingen: