02 maart, 2013

Instrumentalen uit diepe krochten


Een nummer uit 1959 dat in het niets verdween vervolgens. Toen hoorde ik het plotseling van Scorpio-collega Jan Heymans (het was mijn schuld dat hij er moest vertrekken, ik schaam mij nog steeds - ik noemde hem, omdat ik ooit een programma van hem geproduceerd had, als referentie, niet wetende dat zijn dubbelrol eigenlijk niet was toegestaan) in zijn weekeind-nachtprogramma op BRT2, "een vergeten nummer".
En toen was het weer decennia lang stil.
En nu heb ik het bij toeval opnieuw gevonden: Manhattan spiritual, Reg Owen Orchestra. Gevonden, hervonden.


Een instrumental die veel te horen was nadat de Engelse programma's op RNI terug waren, 1972.
Scotch on the rocks, Force Ten


Wooden heart (Muss i denn), Gary Blake and his Music. Alan Black, Radio 355. Lijkt nogal in de stijl van Bert Kaempfert.


Fasten your seatbelt for your safety's sake, and pay Avis for Avis' sake - Paul Kaye onder de eerste tonen van dit nummer, reclame voor huurauto's, Radio London, vocaal nummer van Gary Lewis and the Playboys
Sure gonna miss her, Tommy Garrett and his 50 guitars

Omdat het begin vaag doet denken aan het volgende en laatste nummer deze week (maar het tempo was te snel) heb ik jarenlang gedacht dat de spot onder een vertraagde Herb Alpert met Brasilia liep...

Geen opmerkingen: