12 maart, 2013

Overigens ben ik van mening dat de Malvinen Argentijns zijn

Soms denk ik dat ik geresigneerd aan het worden ben over de dagelijkse stortvloed aan nieuws die het voortdurende schandaal van kapitaal en imperialisme documenteert.
En dan komt er een bericht als dit, dat er al niet beter op wordt door de aanblik van de Britse premier, prominent in beeld.
Er is op de Malvinen een referendum georganiseerd, en met Noordkoreaanse cijfers wordt de trouw van de bevolking aan het Verenigd Koninkrijk bevestigd. Verrassend. En ik merk dat ik nog net zo kwaad kan zijn als inmiddels al vele tientallen jaren geleden.

De grenzeloze hypocrisie van het Britse regime - aan de Chagossianen is niets gevraagd, integendeel. Dit soort referenda is alleen georganiseerd in Gibraltar en op de Malvinen. Biafra moest zo snel mogelijk worden afgeslacht ("quick kill"). Ik laat het maar bij die twee voorbeelden, Papua Barat bijvoorbeeld valt buiten de Britse verantwoordelijkheid. En verder - maar neen, ik ga het Britse mandaatgebied Palestina er maar niet bij halen.
Imperialisme en racisme horen onverbrekelijk bij elkaar en het is niet voorbij, het is ruim twee eeuwen lang nooit voorbij geweest.

1 opmerking:

Sonja zei

You're so right. En ik zeg het toch: vraag alle kolonisten in de bezette gebieden of ze daar willen blijven wonen...