05 september, 2009

Omdat hij nodig moest


Het gebouw staat aan iets als een weg of straat die Vleugelboot heet. Het is dus geen boot. Het gebouw staat in Houten.
De begunstigden aan de trog:

Leesberg van Pelt Architecten B.V. te Helmond
Leidekkersbedrijf M.C. Hegeraat B.V. te Schaijk
Bouwbedrijf Gebr. v.d. Heijden b.v. [sic!], ook te Schaijk

De laatstgenoemde profiteurs van het subsidieliberalsime melden:

Het arrestantencomplex biedt onderdak aan 105 politiecellen met nevenruimten (luchtplaats, dagverblijven, doucheruimten, bezoekersruimten e.d.). Daarnaast is er ten behoeve van het personeel ruimte zoals kantoren, was- en kleedruimten, spreek- en verhoorkamers, facilitaire ruimten, vergaderzaal, kantine e.d. Het totale complex bestaat uit 3 bouwlagen (begane grond met 2 verdiepingen en een dakopbouw). De draagconstructie van het gebouw bestaat uit een fundering op palen, met dragend metselwerk en deels een staalconstructie. De vloeren en de dakvloer bestaan in hoofdzaak uit zogenaamde kanaalplaatvloeren. De materialisatie van het exterieur bestaat uit aluminium puien met metselwerk op de begane grond en ter plaatse van de 1e en 2e verdieping een gevel van natuurstenen leien. De dakopbouw ten behoeve van gebouwtechniek bestaat uit een lichte staalconstructie met een gevelbeplating. De cellen worden uitgevoerd als een doos-in-doos constructie waarbij de cellen uit prefab betonelementen bestaan.


Het plaatselijke sufferdje meldt:

Het nieuwe arrestantencomplex aan de Vleugelboot in Houten is begin december in gebruik genomen. In het nieuwe complex zijn alle cellen in de politieregio Utrecht geconcentreerd op één plek. Onderzoek wijst uit dat het verstandiger is om alle cellen in de regio Utrecht, 105 in totaal, op één locatie te concentreren. Zo kan de kwaliteit en de efficiency van zowel de arrestantenzorg als de opsporing verbeteren.

De arrestantenzorg omvat de taken en plichten rond de verzorging, bewaking, bejegening en beveiliging van arrestanten. Bij de verbetering van de opsporing moet gedacht worden aan het afnemen van DNA, foto’s en vingerafdrukken, inrichten van moderne verhoorruimten en betere faciliteiten voor ontvangst van advocaten en familieleden van verdachten.


De dode.

Vervolg - Paaardenveld Vredenburg, Utrecht, 15.00 uur.

Geen opmerkingen: