26 september, 2009

Associatieve rondgang

Bijkomend uit de na-de-operatietoestand waarin ik ook nog een waaknachtmerrie meemaakte ging ik op zoek naar het nummer dat het juiste schuldgevoel uitdrukt ten aanzien van vreemdgaan.
Maar het origineel van P.F. Sloan of de versie van Twinkle vond ik niet op het Kanaal. Wel de mij niet bekende Australische Bev Harrell.

What am I doing here with you?

Wel allerlei eerder werk van Twinkle, waaronder deze versie van Skeeter Davis' bekendste nummer - gelukkig is die zonder parlando.

The end of the world

Van P.F. Sloan vond ik wel allerlei filmpjes maar niet wat ik zocht, en van het origineel van de volgende een draaiend 45-toerenplaatje (Grass Roots) - The Bangles hebben het in 1984 op een b-kantje gezet en zingen het in 2009 live in Boston, ook geen spatader veranderd (het is wel een mobielefoonfilmpje).

Where were you when I needed you?

De latere "vrouwelijke" versie van dit nummer is natuurlijk van The Adult Net. Veel van deze band (was het een band?) staat er verder niet op het Kanaal, dan maar The Fall met een prominente filmrol voor Brix.

Hit the North!

Geen opmerkingen: