30 september, 2008

Moeilijkheden van railvervoer in de VS


Het soort Republikeinen dat gisteren de zwendeloperatie ten gunste van Wall Street afschoot - en dat natuurlijk wel alle oorlogen steunt - weet ook altijd zeker dat de belastingbetaler verlost moet worden van het subsidiëren van de trein. Ook Bush zelf voelt dit haarfijn aan, in 2006 wilde hij de spoorwegen nog failiet laten gaan. De spoorwegen wel...
Niet dat de Democraten beter zijn, uiteraard. Dat niet-autorijders het autorijden subsidiëren wordt als een vanzelfsprekend voorrecht gezien. En ja, er zijn ook in de VS miljoenen mensen die geen vierwieler hebben.

Zou de nieuwe crisis ervoor zorgen dat er juist anders over gemeenschappelijke voorzieningen wordt gedacht? Een site uit de VS die zich schaamteloos inzet voor railvervoer.
Van deze site verneem ik dat de tramlijn langs de haven van Seattle, waarover ik eerder enthousiast berichtte, als toeristische attractie bedoeld is, dat de tramwagens uit Melbourne komen en dat de lijn inmiddels gestaakt is wegens bouwwerkzaamheden en dat de toekomst ervan onzeker is.
Seattle heeft evenwel nu een "echte" tramlijn.

Bovenste afbeelding: een tram in Grand Rapids, Michigan; onder: een echte tram van Seattle.

Geen opmerkingen: