03 september, 2008

RG de 50-quidman helpt het countrywereldje aan een geheugen

In de nadagen van Radio 100 was er een webcam in de studio. Ongetwijfeld tot ongenoegen van de zelfbenoemde programmaleider spaarde ik in die tijd ook (hoezen van) platen van countryzangeressen die heur navel lieten zien. Dan hield ik de hoes voor de camera. Dit naar aanleiding van het gekwek van Shania Twain die zei dat zij het zo moeilijk had gehad geaccepteerd te worden in het conservatieve wereldje van de country. Vanwege haar korte bloesjes.
United States of Amnesia, zeg dat wel. Hebben ze mij nodig om aan hun zo nabije verleden herinnerd te worden? Zangeressen met (soms) korte bloesjes die ook nog wat te zingen hadden hieronder. Het overoude conservatisme in de VS is een zeer recente uitvinding. Des te heiliger des te schijn. Wat gooien Bobbie en Billy Joe toch in de rivier?


Niki Hoeky, Bobbie Gentry. Ik ben met uw welnemen niet speciaal op zoek gegaan naar middenrif, maar Bobbie deed haar best hier.


Eigenlijk zocht ik haar versie van Parchman farm, maar zelfs van Mose Allison is het niet in een behoorlijke versie te vinden, lijkt het. Met de juiste ingetogenheid de doorbraakplaat van Bobbie Gentry, Ode to Billy Joe.


Sammi Smith, het origineel van Help me make it through the night.

Geen opmerkingen: