29 september, 2008

Een weekje vrede?


Misschien moet ik mij excuseren voor het missen van de Vredesweek, die in Oegstgeest ook door de wereldlijke overheid gevierd werd. Er kan zo helemaal niets tegen ingebracht worden en tegelijkertijd geeft het fenomeen mij van oudsher een onaangenaam gevoel. Als de kerken ervoor willen zorgen dat "zij de oorlog niet meer leren" dan dient dit het gehele jaar door beklemtoond te worden, niet in een week ergens aan het begin van de herfst.

Ach, als ik het er toch over heb: Van Middelkoop van de ChristenUnie stond te trappelen om het ministerie van oorlog te gaan leiden, bij de coalitieonderhandelingen. Ik vind dit wel een mooi trekje:
Vrij Nederland tekent deze week op dat bij Van Middelkoop het woord gezag niet echt „in mijn vocabulaire” zit: „Tijdens die twee dagen militaire keuring voelde ik: dit is helemaal niets voor mij. Hier ga ik doodongelukkig van worden. Het is een vorm van eigenzinnigheid.”

maar waarom wilde hij die portefeuille dan zo graag? Om van het christelijke van het oorlogvoeren in Afghanistan (of waar dan ook) maar helemaal te zwijgen.

Geen opmerkingen: