17 juli, 2006

Tussendoor

De heldenrol van de Marxweerlegger is in grote mate overgenomen door de Kenner van de Islam. Om redenen die in laatste instantie een te groot beroep doen op welwillend begrip voor de waanzin van de heersende klasse is de Ideologische Vijand sinds enige tijd de imam, de baardige moslim, de vrouw met de sluier - de werkloze afgebeulde immigrant of diens kinderen, de gefrustreerde al even werkloze hoogopgeleide in Algerije, Iran, Pakistan enzovoort.
Ze zijn niet democratisch, ze zijn gewelddadig en van nature nog antisemitisch ook.
Een lid van het ouweheren-en-ouweklaregenootschap de KNAW (van mij als oud stuk wegwerppersoneel van deze instelling hoeft men geen Respect voor dit instituut te verwachten) maakte enige rimpeling los in de suffende vaderlandsche pers. Hij stelde striemend het antisemitisme in de moslimwereld aan de kaak, in zijn afscheidsrede als hoogleraar Nieuwe Testament in Utrecht. Een Islamdeskundige, geen twijfel mogelijk natuurlijk.

Een van de dingen die deze Van der Horst niet gezegd heeft was dat Van Agt en mevrouw Duisenberg griezels zijn. Van die eerte wist ik dat al 35 jaar. De tweede, verneem ik nu, moet voor de Nederlandse treurbuis gezegd hebben dat "ze" niet alleen de Palestijnse Gebieden geannexeerd hebben, maar ook de restaurants van Oud-Zuid.
Geen twijfel mogelijk, zo iemand is een griezel. Er moest een rechter aan te pas komen om te zeggen dat ze geen antisemiet is, want die restaurants zijn toch immers niet letterlijk geannexeerd.
Maar goed, dat deze mevrouw een griezel is wil nog niet zeggen dat deze Van der Horst, samen met alle Antizionisten en nieuwbakken Islamkenners, dat niet ook is.

Geen opmerkingen: