11 januari, 2014

En de ploerten begaan volkerenmoord


Als we het toch over de spektakelmaatschappij hebben:
When I'm drinking my Bonaparte Shandy
Eating more than enough apple pies
Will I glance at my screen and see real human beings starve to death
Right in front of my eyes
Het schouwspel van Biafra was voorbij, Bangladesj was zich "aan het ontwikkelen" als drama. In beide gevallen heb ik gedaan wat naar mijn gevoel in mijn vermogen lag vanaf de plaats waar ik was "iets te doen" en dat was niet zwaaien met de collectebus, al is het niet mijn bedoeling hier geringschattend over te doen. En het was al helemaal niet klagen over "het spektakel". Tot zover deze aantekening uit het ondergelopen land der herinnering (Bangladesj "dankt" mede zijn bestaan aan de overstromingen die zoveel mensen op de vlucht joegen en waar het Pakistaanse regime niets aan/voor deed).

Eén wat klagerig nummer was mooi, maar Gilbert O'Sullivan bleef aan de gang. Nothing rhymed was wat mij betreft voldoende.


The luck of the Irish, John & Yoko


Political science, Randy Newman

Geen opmerkingen: