12 maart, 2010

Vallende politici

Drie kranten van de dag met koppen die vertrek melden.
De Telegraaf: Eurlings verlaat politiek. Ik ben geneigd te vragen: wie zegt u? Het gaat hier geloof ik om een kroonprins in het CDA die er geen zin in heeft. Kan zo aanschuiven bij de bouwmaffia.

De Volkskrant: Van Mierlo overleden.
Dat geeft een schok. Wanneer heb ik hem het laatst zien lopen? Ik kan het hier terugvinden: op de wonderlijke wandeling onder 3. beschreven. Van Mierlo passeerde een winkel die een affiche aan het raam had waarop een optreden van Connie Palmen werd aangekondigd. Een fotografisch moment, een zachte herfstdag bijna anderhalf jaar geleden. Was Van Mierlo niet eigenlijk een beetje onsterfelijk, voor eeuwig die eerste politicus die zoiets vulgairs of populairs deed als een pilsje drinken in beeld of op de foto - op de overwinning van D66, dat aan zijn derde jeugd begint (of zie ik een ronde over het hoofd?).
Ik concludeerde het nieuws uit deze post van een collegablogger, waarvandaan ik de ilustratie leen, een foto die gemaakt had kunnen zijn op de dag die ik noemde (maar het was eerder). Ik moge ook verder naar mijn commentaar daar verwijzen.

Het Parool: Wouter Bos stapt op. Wordt het Shell of de INGBank, of allemaal, waar Kok de stoel al voorverwarmd heeft? Hoe komt het nu dat Halsema het verhaal over het gezin dat Bos lokt lijkt te geloven? Of gelooft zij het ook niet echt en doet zij maar alsof?

Iemand met de aartsjoodse naam Cohen premier van Nederland (hij zou naar mijn weten ook de eerste premier van joodse achtergrond worden)? Tactisch een meesterzet tegen Wilders, maar ik moet nog zien dat Cohen de bonus van de val van Balkenende IV kan oogsten. Het tekent de PvdA als applausmachine dat Bos zijn opvolger aanwijst en iedereen meteen juicht. En wie wordt nou dan weer burgemeester van Amsterdam? O wacht, E. van der Laan is werkloos inmiddels, niet? Of Ter Horst? Reuze spannend hoor.

Geen opmerkingen: