07 maart, 2010

Als ik er niet op kan dansen...


Start with joy in the morning, Martha & the Vandellas - staat niet op de afgebeelde LP - circuleerde jarenlang als bootleg.


Rescue me, Blinky. Uitstekende versie.


Toen ik er op aangesproken werd dat ik, zonder mij ervan bewust te zijn, northern soul draaide bij gelegenheden, moest ik er wel over gaan lezen. Dan verneem je dat de onbetwiste nr.1 northern plaat Do I love you heet - niet het nummer van de Ronettes, maar uitgevoerd door een producer/songwriter van Motown die zelf niet kan zingen, Frank Wilson. Ik was niet overtuigd en voelde mij licht vereenzaamd. Dan blijkt dat het lang niet iedereens lieveling is, en tenslotte bepaal je dat zelf wel.
Deze versie vind ik veel interessanter - al evenmin oorspronkelijk officieel uitgebracht - de witte hoogblonde Chris Clark. 'Deed I  do.

Geen opmerkingen: