26 november, 2009

Postmodern essayist, jottem!


De Reliflex-test gedaan en geëindigd in het vierde kwadrant,  open voor verandering, driekwart op weg naar "overgave en gevoel" vanaf "verstand en interpretatie".
Ach...
Als voortdurend het woord religie wordt gebruikt waar ik meestal godsdienst zou zeggen dan hebben we op zijn minst een probleem. Maar als iemand die uitdrukkelijk de dansvloer met vrijzinnigheid in verband heeft gebracht kan ik moeilijk over de uitslag klagen.

1: De Danser (41%)
De Danser is iemand die opleeft bij alles wat nieuw en in beweging is. Hij (of zij) laat zich leiden door zijn (of haar) intuïtie en gevoel, die  belangrijker zijn dan beargumenteerde inzichten. Het gevoel is voor hem belangrijker dan verstand en geloof.

De Danser loopt het gevaar om stuurloos te worden en zich blindelings mee te laten voeren door impulsen uit de realiteit of door sociale en culturele modes. Hij ervaart rust en stilstaan als een vorm van doodgaan. Blijft verandering uit, dan kan dat bij hem een gevoel van paniek veroorzaken.

De Danser heeft het vermogen om lichtvoetig en vrolijk in het leven en in de religie te staan. Dat maakt hem voor velen tot een inspirerende en energievolle samenwerkingspartner. Hij is sociaal, zolang men van hem geen onwrikbare principes of rationele argumentaties verwacht.

De Danser kan verschillende gedaanten aannemen: postmodern essayist, spirituele zoeker, politieke opportunist of sociale en morele vrijbuiter.

2: De Bouwer (29%)
3: De Archivaris (21%)
4: De Vertaler (9%)

Nu u.

Geen opmerkingen: